Καλομοίρης: "Στον Παναθηναϊκό δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, όνειρό μου η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα!"

Ο Λεωνίδας Καλομοίρης, στέλεχος της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού που έφτασε μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα και που πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι, μιλά αποκλειστικά στον Στέφανο Αλαφάκη και το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!


Από πότε βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό; Ξεκίνησες από τις «πράσινες» ακαδημίες ή μεταπήδησες μετέπειτα;

τον Παναθηναϊκό πήγα το 2009. Σε ηλικία  9 χρονών. Νωρίτερα έπαιζα στις ακαδημίες του Δήμου Ηράκλειου."


Η φετινή πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική, όμως ο τίτλος χάθηκε σε... 1 παιχνίδι. Σας αφήνει αυτό πίκρα;


"Όντως, η ομάδα πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία φέτος και ο τίτλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είναι λογικό να μας αφήνει μια πικρή γεύση λόγω των υπερβάσεων που κάναμε αλλά αν αναλογιστούμε το τι καταφέραμε είμαστε εν μέρη ικανοποιημένοι. Ο τίτλος θα ήταν το ιδανικό αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο."


Πιστεύεις ότι αν δεν έλειπαν βασικά στελέχη της ομάδας, λόγω υποχρεώσεων στο αντρικό τμήμα, θα μπορούσε η κατάληξη της σεζόν να ήταν διαφορετική;


"Σίγουρα τα παιδιά θα βοηθούσαν, αλλά είμαστε στον Παναθηναϊκό και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Απουσίες είχαν όλες οι ομάδες, απουσίες υπήρχαν και θα υπάρχουν, το θέμα είναι πως μπορείς να διαχειριστείς αυτές τις καταστάσεις."


Πως ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια;


"Με τα περισσότερα παιδιά βρισκόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε περάσει πολλά μαζί. Ακόμη και  Όσα παιδιά εντάχθηκαν την φετινή σεζόν τα αγκαλιάσαμε και τα βάλαμε στο κλίμα και τη νοοτροπία της ομάδας. Επομένως το κλίμα ήταν εξαιρετικό Και αυτό ήταν ένα από τα «κλειδιά» της εφετινή μας πορείας."


Τα προβλήματα της ΠΑΕ επηρέασαν την κατάσταση στις ακαδημίες;


"Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν αδύνατο να μην επηρεαστούν και οι ακαδημίες. Παρ'όλα αυτά, ο τεχνικός διευθυντής και όλο το προσωπικό έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας τα παρέχουν όλα, συνέβαλαν τα μέγιστα και τους ευχαριστούμε."


Η μετακόμιση στην Παιανία για προπονήσεις θεωρείς ότι σας ευνόησε;


"Φυσικά. Η Παιανία ήταν κάποτε ένα από τα καλύτερα προπονητικά Κέντρα της Ευρώπης. Παραμένει ακόμα σε καλή κατάσταση και με τις προσπάθειες που έκαναν ολοι οι άνθρωποι του τριφυλλιού για τη  συντήρησή του μας βοήθησε πολύ."


Παρακολουθείς τις εξελίξεις στον σύλλογο; Ποια είναι η άποψή σου για την κατάσταση που έχει φτάσει η ομάδα και τις προσπάθειες για αλλαγή διοίκησης;


"Προφανώς και παρακολουθώ ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις του συλλόγου. Όπως είπα και πριν αυτός ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του. Ευελπιστώ και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα για να «τρέξουν» το καλύτερο δυνατό project για την ομάδα."


Από την μια προπόνήσεις, από την άλλη Πανελλήνιες... Πως συνδυάζονται αλήθεια αυτά τα δύο;


"Η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη που είχα ποτέ. Οι απαιτήσεις τόσο οι αγωνιστικές όσο και οι σχολικές ήταν μεγάλες. Ο μόνος τρόπος για να συνδυαστούν αυτά τα δύο είναι η μεγάλη θέληση και οι πολλές θυσίες. Υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκα να παρατήσω το σχολείο αλλά είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που με έκαναν να επιμείνω. Τελειώνοντας τις Πανελλήνιες, πιστεύω είμαι μέσα στους στόχους μου και περιμένω τα αποτελέσματα."
Τα δικά σου σχέδια για το μέλλον ποια είναι; Είναι ένα όνειρο να ανδρωθείς ποδοσφαιρικά στο τριφύλλι, δεδομένου ότι έχεις υπογράψει ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο;

"Αναμφισβήτητα, όνειρο μου αποτελεί η καθιέρωση στη πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Βεβαίως, όνειρο και τιμή για μένα, όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή, είναι να φορέσει το εθνόσημο. Μια καριέρα στο εξωτερικό είναι κάτι που με «ιντριγκάρει» αλλά είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο και βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου."


Θα ήθελες να πεις εσύ κάτι στον κόσμο που θα διαβάσει την συνέντευξη;


"Δεν νομίζω ότι είμαι κάποιος για να πω κάτι στο κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτός ο κόσμος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι αγαπάει και στηρίζει την ομάδα. Όχι μόνο στα πρωταθλήματα και τις χαρές, αλλά και στα δύσκολα. Δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν! Τώρα σε ό,τι αφορά εμένα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα δώσω τα πάντα για την ομάδα μου!"Ευχαριστούμε πολύ τον Λεωνίδα Καλομοίρη και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.