Παπαγιάννης: "Τον πρώτο λόγο στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός!"

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τόνισε πως σε περίπτωση επιστροφής του στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο!


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στο «sdna»:

- Βέβαια, προτού προκύψει η συμφωνία με τους Μπλέιζερς, είχες δηλώσει στο «Eurohoops» πως δέχθηκες πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Τι ακριβώς συνέβη τότε και τι σκεφτόσουν;

"Ευχαριστώ ξανά τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που μου έκανε την πρόταση. Θυμάμαι τι συνέβη, ήμουν μαζί με τον μάνατζέρ μου. Μας είχε πάρει τηλέφωνο. Ο Παναθηναϊκός για εμένα είναι μια οικογένεια. Έμεινα δύο χρόνια. Ήταν μια τεράστια εμπειρία, πέρασα πολύ καλά. Εκείνη τη στιγμή ήθελα να προσπαθήσω να μείνω στο NΒA, όπως και έκανα. Ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Έμεινα χωρίς ομάδα και δούλευα για μήνες, χωρίς ομάδα, χωρίς το σύστημα που είχα συνηθίσει τόσα χρόνια. Όπως είπα, τον ευχαριστώ που μου έκανε αυτή την πρόταση. Αλλά, ήθελα να μείνω εκεί."

- Το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ευρώπη πέρασε από το μυαλό σου εκείνο το διάστημα; 

"Πέρασε, σίγουρα. Υπήρχε μια σκέψη να επιστρέψω στην Euroleague και να πάρω παιχνίδια εδώ. Όμως, ήθελα να μείνω εκεί. Μπορεί να ήταν πιο δύσκολος ο δρόμος, αλλά ήθελα να μείνω."

- Με βάση όσα μας είπες για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και για την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, νιώθεις πως υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα στον Παναθηναϊκό για εσένα;

"Από τη δική μου πλευρά ή από τη δική τους;"

- Και από τις δύο, με βάση τις καλές σχέσεις που υπάρχουν...

"Με τον πρόεδρο πάντα είχαμε καλή σχέση, από την πρώτη στιγμή που με είχε πάρει τηλέφωνο όταν ήμουν στο high school στην Αμερική και μου είπε ότι θέλει να έρθω να παίξω. Πάντα ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό, λόγω της ιστορίας του. Αν χρειαστεί ποτέ να έρθω στην Ευρώπη, σε οποιαδήποτε ηλικία, θα έρθω να παίξω στον Παναθηναϊκό, αν με θέλουν και εκείνοι."

- Αν γυρνούσες, λοιπόν, στην Ευρώπη τον πρώτο λόγο...

(μας διακόπτει) "Στον Παναθηναϊκό."

- Παρεμπιπτόντως, διατηρείς επαφές με τους πρώην συμπαίκτες σου στον Παναθηναϊκό και αν ναι, με ποιους;

"Με τον Γκιστ, σίγουρα. Με τον Γιάνκοβιτς μιλάω, επίσης, όπως και με τον Καλάθη. Αλλά, ο Γκιστ ήταν ο πιο κοντινός μου και ακόμα είναι."

- Όσο βρισκόσουν στο τριφύλλι ο Τζέιμς Γκιστ είχε ρόλο... μέντορα. Πόσο πιστεύεις ότι σε βοήθησε και σε προετοίμασε για το NBA, με δεδομένο πως είχε ήδη αυτή την αμερικανική νοοτροπία;

"Από την πρώτη στιγμή που πήγα στα 17 μου στον Παναθηναϊκό ήξερα σε τι κατάσταση ερχόμουν και τι έπρεπε να δώσω στην ομάδα. Ο Τζέιμς με βοήθησε από την αρχή. Ήμασταν μαζί στο δωμάτιο και στο Καρπενήσι και στα ταξίδια. Με βοήθησε να φτιάξω μια ταυτότητα βασικά, για όσα πρέπει να κάνω εντός και εκτός γηπέδου. Ακόμα έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Ήταν, όπως είπες, ένας μέντορας για εμένα."

- Στον Παναθηναϊκό είχες την ευκαιρία να δουλέψεις δίπλα και στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ποια είναι η πρώτη ιστορία που θυμάσαι να έχεις ζήσει μαζί του; Μια καλή, μια κακή, μια αστεία... Η πρώτη που σκέφτεσαι ή εκείνη που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

"Με τον Δημήτρη ποτέ. Κακή ιστορία για τον Μήτσο ποτέ. Θέλεις ιστορία; Μου έβαλες δύσκολα... Είναι μια τεράστια προσωπικότητα, όπως ξέρουμε όλοι. Ένας Επαγγελματίας. Ερχόταν στο γήπεδο να κάνει τη δουλειά του. Ήταν πάντα εκεί και στις πιο δύσκολες μέρες. Τον πέτυχα στα τελειώματά του, στα τελευταία δύο χρόνια. Υπήρχαν μέρες που το σώμα του τον πονούσε, αλλά δεν έλεγε "όχι" στην προπόνηση. Ήταν εκεί, 100%. Μια τεράστια προσωπικότητα, ένα τεράστιο παράδειγμα για εμένα."

- Επίσης, είχες συνυπάρξει και με τον Νικ Καλάθη και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική. Τώρα είδαμε πως πρόσφατα υπέγραψε Αμερικανό ατζέντη. Είναι ένας παίκτης επιπέδου ΝΒΑ; Σε έχει βοηθήσει; 

"Πάντα μιλάω για τους χαρακτήρες. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, που νοιάζεται για όλη την ομάδα. Είδατε όλη τη χρονιά του φέτος. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να βγει MVP. Έδωσε τεράστια βοήθεια στην ομάδα. Ήταν μαγικός. Αν είναι παίκτης NBA; Ναι, είναι παίκτης NBA. Όλοι το έχουμε δει αυτό."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.