Κομνηνός: "Τεράστιο το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού, θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις!"

Για τις συζητήσεις των ανθρώπων της FIBA με τον Παναθηναϊκό μίλησε για ακόμη μια φορά ο διευθύνων σύμβουλος του Basketball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός, τονίζοντας το τεράστιο ειδικό βάρος του τριφυλλιού!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πρόθεση του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την Euroleague ώστε να αγωνιστεί στο Champions League της νέας περιόδου: "Μετά και την πρόθεση του Παναθηναϊκού να εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίξαμε διάλογο με ανθρώπους της ομάδας. Οποιαδήποτε προοπτική αφορά ένα ολόκληρο πλαίσιο. Το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο. Είναι μία κορυφαία ομάδα και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η διαδικασία είναι ίδια όσον αφορά τη δόμηση του BCL και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για να εξεταστεί πιο προσεκτικά η προοπτική. Μας χαροποιεί που μια τέτοια ομάδα έχει τέτοια θέληση και εμείς συντασσόμαστε με την βούληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν η συζήτηση οδηγήσει κάπου."

Για το αν θα αλλάξει κάτι με την προσθήκη των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης στη διοργάνωση: "Δεν θα αλλάξει ούτε η στρατηγική ούτε η πρόσβαση των ομάδων στη διοργάνωση. Δύο ομάδες στην κανονική περίοδο και μια στον γ προκριματικό. Αυτό είναι το μίνιμουμ για την Ελλάδα. Μόνο βελτιωτικές προσθήκες μπορούν να γίνουν λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι υπάρχουν θέσεις που προστίθενται. Ο κάτοχος αυτομάτως κερδίζει μια θέση στην κανονική περίοδο. Αν η ΑΕΚ θα πάρει το τρόπαιο αλλά δεν είναι στις θέσεις που δίνουν πρόκριση στο πρωτάθλημα θα υπάρξει μια επιπλέον θέση για την Ελλάδα. Θα μείνουμε σταθεροί στις αρχές μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.