Μπερτομέου: "Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό, μόνο με τον Γιαννακόπουλο!"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός ανήκει στην Euroleague και πως το πρόβλημα του ίδιου και των υπόλοιπων ομάδων δεν είναι το τριφύλλι, αλλά μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την διαμάχη ανάμεσα σε Euroleague και Παναθηναϊκό: "Στην Euroleague υπάρχουν 11 ομάδες με δεκαετή συμβόλαιο και μία από αυτές τις ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε με τον Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Υπάρχουν κάποιες πειθαρχικές διαδικασίες για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μέλος της Euroleague και θέλουμε τον Παναθηναϊκό στην Euroleague. Όλες οι ομάδες θέλουν τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, αλλά διαχωρίζουν τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη. Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να μιλήσει μαζί μας, έχει καλώς. Θέλουμε να εστιάσουμε στις ομάδες και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει τη νέα σεζόν στην Euroleague."

Για την ρήτρα των 10 εκ.: "Δεν υπάρχει κάποιος όρος στο συμβόλαιο. Υπάρχει ένα 10ετές συμβόλαιο όχι με μένα, την IMG ή την Euroleague, αλλά ανάμεσα στις 11 ομάδες. Υπάρχει μια συμφωνία και αν κάποιος θέλει να φύγει θα πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό. Και εάν δεν πληρώσει αυτό το ποσό, τότε θα πάμε δικαστικώς τον σύλλογο και δεν θα μπορεί να παίξει κάπου αλλού. Ακόμα αυτό είναι ένα θεωρητικό σενάριο, επειδή επαναλαμβάνω πως δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αγωνίζεται στην Euroleague. Συζητήσαμε σχετικά με τα γεγονότα και δεν έχουμε με την ομάδα πρόβλημα. Μόνο με τον ιδιοκτήτη, όπου έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις περί αποχώρησης από την Euroleague.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για την συμπεριφορά του, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος, βρίσκεται στο Βελιγράδι μαζί με τον γιο του και παρακολουθεί το Final Four. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε μια διαφορετική δήλωση σχετικά με αυτά που είπε στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι 100% ομάδα Euroleague. Ωστόσο, η ομάδα είναι ελεύθερη να αποφασίσει. Αυτή η ελευθερία, επίσης, χαρακτηρίζει τη σχέση μας με τις ομάδες που αφορούν την FIBA. Αλλά τελικά, δεν βλέπουμε τον Παναθηναϊκό εκτός Euroleague."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.