Το τρίποντο που δεν μέτρησε ποτέ

Μία φάση που περιμέναμε το τηλεοπτικό replay, «εξαφανίστηκε» από τον σκηνοθέτη και μάθαμε μόνο την τελική απόφαση. Στο τέλος της δεύτερης περιόδου και με 3 δεύτερα να απομένουν, ο Παναθηναϊκός έχει επαναφορά. Ο Τζέιμς πετυχαίνει καλάθι τριών πόντων, που ακυρώνεται ως ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟ. Ας δούμε καρέ - καρέ την φάση.

1) Με 3 δεύτερα να απομένουν, ο Καλάθης θα επαναφέρει την μπάλα. Προσέξτε: το «τηλεοπτικό» ρολόι και το ρολόι του γηπέδου συμφωνούν.2) Ο Καλάθης επαναφέρει ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΚΥΛΑΕΙ μέχρι να ακουμπήσει ο Τζέιμς την μπάλα. Πιθανότατα για 2-3 δέκατα του δευτερολέπτου.3) Αυτό έχει λογική καθώς η Αρμάνι ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Έτσι ο Τζέιμς αφήνει αυτά τα δέκατα για να κερδίσει τον χρόνο. Εδώ ξεκινάει και το λάθος καθώς η γραμματεία ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Υπάρχει διαφορά 2-3 δεκάτων στα 2 ρολόγια. Το τηλεοπτικό γράφει 2,8 ενώ το ρολόι του γηπέδου 2,6.4) Αυτό επιβεβαιώνεται και στην συνέχεια της επίθεσης. Το τηλεοπτικό γράφει 1,2 ενώ του γηπέδου 0,9!!! Το τηλεοπτικό γράφει 1,0 του γηπέδου 0.7!!!5) Φτάνοντας την στιγμή του σουτ, ο Τζέιμς σταματάει στο 0,6 τηλεοπτικά ή στο 0,3 (γηπέδου). Είναι στον αέρα έτοιμος να αφήσει την μπάλα στο 0,4 (τηλεοπτικό) ή στο 0,1  (γηπέδου).6) Έτσι έχουμε το εξής παράδοξο. Το ένα ρολόι (γηπέδου) έχει μηδενίσει 1 δέκατο ΠΡΙΝ την άφεση της μπάλας. Το άλλο δείχνει 0,3. Το ρολόι του γηπέδου παραμένει φυσικά κόκκινο, ενώ το τηλεοπτικό στο 0,2 μας δείχνει ότι η μπάλα έφυγε από το χέρι του Τζέιμς.6+1) Το καλάθι σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρολόι -που φυσικά ΔΕΝ είναι αυθαίρετο!!!- είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Ας δούμε τους 2 διαιτητές που «βλέπουν» την φάση. Αυτός που είναι δίπλα στον Τζέιμς δείχνει με τα δάχτυλα το σήμα των 3 πόντων. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο έτερος διαιτητής. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ 0,1 του χρόνου.

Όταν ο τηλεοπτικός χρόνος μηδενίζει (0,0), ο ένας διαιτητής δείχνει ακόμα το σήμα των 3πόντων, ενώ ο έτερος οτι έχει λήξει η περίοδος.Φυσικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ είδαμε το replay της φάσης καθώς αν έγινε λάθος αρχικά στην μέτρηση του χρόνου ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ (τα 0,3 δέκατα που αφήνει ο Τζέιμς να κυλήσουν μέχρι να ακουμπήσει την μπάλα, κίνηση που γίνεται σε ΟΛΕΣ τις επιθέσεις για να κερδηθούν ελάχιστα «πολύτιμα» όπως αποδείχτηκε, εκατοστά), τότε το σουτ είναι ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΟ και δεν θα χρειαζόταν η παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.