Το περίφημο «πέναλτι Μπάκα»!

Σαν σήμερα (19-4-1995) στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 (με πέναλτι στο 112' της παράτασης). Άλλος ενας «αστικός μύθος», ότι ο Μπάκας μας έδωσε το κύπελλο με πέναλτι - μούφα στο 120'. Το περίφημο «πέναλτι Μπάκα». Τον έδειραν, τον πήγαν καροτσάκι, τον ξυλοκόπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.


Στην αρχή βέβαια ο μπάκας δίνει αυτό το πέναλτι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚΣτο ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ αποφεύγει τον Αποστολάκη (το έκανε με επιτυχία οταν έπαιζε ο ένας σε εμάς και ο άλλος στον γαύρο), αλλά 2 μέτρα μετά,  θυμάται να πέσει. Κρίμα γιατι εχει κανει πολύ καλή ντρίμπλα, και αν σουτάρει με το αριστερό, μάλλον κάνει το 0-1.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, ουδεμία επαφή υπάρχει μεταξύ Αποστολάκη και Μητσάρα. Η απόσταση στην βουτιά είναι τουλάχιστον 1.5 μέτρο..

Ο Μητσάρας αναλαμβάνει την εκτέλεση και το χάνει.. Προσέξτε τις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ, που σχεδόν... ΔΕΝ υπάρχουν!


Στο 112' όμως τα πράγματα είναι αντίστροφα.. Η μπάλα φτάνει στον Βαζέχα ο οποίος βάζοντας πλάτη τον αμυντικό και πατώντας περιοχή, κερδίζει το πέναλτι..Η διαφορά εδώ είναι οτι υπάρχει επαφή.

Ο Βλάχος τον κρατάει με το χέρι στον ώμο και μάλιστα και όταν πέφτει ο Βαζέχα, δεν τον αφήνει.


Ενώ στην πρώτη λήψη φαίνεται οτι ο Βαζέχα βουτάει, η κάμερα πισω απο το τέρμα είναι διαφωτιστικότατη..ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ... Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΜΕΣΑ..ΑΝ ρωτησετε αεκτζήδες θα σας πουν για το πέναλτι στο 120'. Σχεδόν κανένας δεν θυμάται το μαϊμού πέναλτι του Μητσάρα στην αρχή του αγώνα, που θα μπορούσε να κρίνει το ματς.

Bέβαια κανεις δεν θα σας πει ότι το πέναλτι δόθηκε στο 112'. Εκτελέστηκε στο 120' λόγω διαμαρτυριών. Που σημαινει οτι υπηρχαν 10 γεμάτα λεπτά να αλλάξει ο αγώνας. Όμως αρκέστηκαν στις διαμαρτυρίες.

Διαμαρτυρίες...


Aς δουμε καποια πραγματικα φαουλ.


Στο 5', το πρώτο φαουλ του Μανωλά στον ΜπορέλιΤράβηγμα, (κίτρινη δεν δίνεται)
Στο 48', άλλη μια φάση με τον Μανωλά (με αντίπαλο τον Δωνη) που παραμένει με το έτσι θέλω, στον αγώνα, (ούτε εδώ δίνει δεύτερη κίτρινη)


Για αυτόν εδώ τον αλήτη δεν χρειάζονται λόγια..

Πήρε κίτρινη για αυτό εδώ το φάουλ. Με τα δυο πόδια πάνω στον Βαζέχα. Ο Βαζέχα ίπταται.

Ενώ η απευθείας κόκκινη ηταν το λιγότερο. Μέχρι και ο Βάντσικ πήρε κίτρινη γιατί έτρεξε να διαμαρτυρηθεί.Και γιατί να μην το κάνει;Το επιχείρησε με επιτυχία λιγο νωρίτερα με κλωτσιά στα πλευρά του Βαζέχα
(εννοείται χωρίς κάρτα πάλι, προσέξτε το δεξί του πόδι που χτυπάει στο πλευρό τον Βαζέχα)
Το μόνο παράπτωμα που δεν τιμωρήθηκε ανάλογα ήταν του Κόναν στο 85 σχεδόν, αφού βέβαια η ΑΕΚ είχε και τους 11 και δεν έπαιζε με 9 ή 8, δεν υπηρχε λόγος να αποβληθεί στο πρώτο του φαουλ σχεδόν ο Κολιτσιδάκης. Αν ειχαν δωθεί όλες οι άλλες αποβολές, αυτή εδώ ηταν καραμπινάτη.

Αλλά όχι να ξεκίναγαν από αυτή την φάση οι κόκκινες κάρτες.


Κατά τα άλλα, ο Μπάκας τους «έσφαξε»...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.