«Σήριαλ» με Αλαφούζο και «PanAsia»!

Γιάννης Αλαφούζος και Παιρό Πιεμπονγκσάντ έχουν προχωρήσει σε σειρά δηλώσεων από χτες, με τον Ταϋλανδό να κάνει λόγο για επικοινωνιακά τρικ του «mrΣΚΑΪ» και τον τελευταίο να τονίζει πως αποδέχτηκε την πρόταση του κονσόρτσιουμ!


Μόλις ο Ταϋλανδός επιχειρηματίας διάβασε ολόκληρη την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου έκανε λόγο για... «μαϊμού» αποδοχή πρότασης, αφού ο ίδιος ποτέ δεν ανέφερε ότι θα βάλει 27 εκ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για τα χρέη. Ακολούθησε μάλιστα και δική του επιστολή, προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

"Προς όλους τους Φίλους και τους Φίλαθλους του Παναθηναϊκού,

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και μετά  την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Αλαφούζο θέλουμε άμεσα και με δημόσιο τρόπο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διότι το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να καθοριστεί από επικοινωνιακά παιχνίδια και άδηλες στοχεύσεις. 

Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζo και ήταν απολύτως σαφής. Περιλαμβάνει επένδυση για μερική αποπληρωμή χρεών και επένδυση κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια ομάδα που με κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων και χωρίς βάρη θα έδινε και πάλι τον αγώνα της για την κατάκτηση Εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.  

Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ. Πρόταση που ασφαλώς είναι παγκοίνως γνωστή πλέον.

Ο κος Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι αποδέχτηκε.  Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει ότι αποδέχεται πλην όμως όχι την δική μας πρόταση.  Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει. Συνεπώς λογικό είναι κανείς να αναρωτιέται για τη σκοπιμότητα της επιστολής Αλαφούζου.

Είναι σαφές ότι ο κος  Πιενγκμπονγκσάντ στοχεύει στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανένα προσωπικό συμφέρον απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη διεθνή αγορά πρόταση καλύτερη ή και εφάμιλλη αυτής της Pan Asia Investments.  Είναι όμως ώρα για κρίσιμες αποφάσεις. Είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά παιχνίδια."

Οι εξελίξεις συνεχίστηκαν, με τον Γιάννη Αλαφούζο να επισημαίνει στην «LiveSport» πως αποδέχτηκε κανονικά την τελευταία πρόταση που του έγινε: "Εγώ έχω αποδεχθεί την πρότασή τους. Τη δεσμευτική προσφορά που μου έστειλαν με την επιστολή της 16ης Απριλίου. Αυτήν αποδέχθηκα. Είναι τόσο απλό. Τι άλλο να πω; Σε αυτό που μου έστειλαν απάντησα."

Μάλιστα, ο «mrΣΚΑΪ» προτίθεται να βγάλει στην δημοσιότητα όλες τις επιστολές που αντάλλαξε με τον Ταϋλανδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.