«Συμφωνία για το «Athens Alive» - και για το ποσοστό Γιαννακόπουλου σε ΠΑΕ-ΚΑΕ!»

Σε οριστική συμφωνία για τη μετοχική σύνθεση του «Athens Alive» κατέληξαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τα πολυεθνικά «funds» στην συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Λονδίνο.


Ένα από τα βασικά θέματα ήταν αυτό της κατανομής των ποσοστών αλλά και του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων της κάθε εταιρείας στο πρότζεκτ. Φυσικά το «παρών» έδωσαν νομικοί σύμβουλοι όλων των πλευρών για να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για τη δημιουργία του «κονσόρτσιουμ».

Τρία βασικά μέρη προέκυψαν από την συνάντηση της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Α) Τα ποσοστά συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση για το «Athens Alive» ως συνολικό πρότζεκτ θα είναι 80% για τα πολυεθνικά «Funds» και 20% για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Β) Όσον αφορά την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τα παραπάνω ποσοστά θα είναι αντιστρόφως ανάλογα, όταν αυτές ενταχθούν στο συνολικό πρότζεκτ.

Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία (το 80% δηλαδή) των μετοχών της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο κ. Γιαννακόπουλος θα ασχοληθεί με τον  Παναθηναϊκό στο σύνολό του, ενώ τα ξένα «funds» θα ασχοληθούν με τις εργασίες στα γήπεδα, τις εμπορικές χρήσεις κλπ κλπ.

Γ) Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επικυρώθηκε επίσης η υποχρεωτική παρουσία του ως επικεφαλής σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τρία χρόνια από την ημέρα των υπογραφών του συνολικού πρότζεκτ. Η οικονομική συμμετοχή του στην συνολική επένδυση υπολογίζεται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, συν την ενσωμάτωση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο «πακέτο» του «κονσόρτσιουμ».

Ακριβής υπολογισμός της συνεισφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς θα είναι αναλογική με το συνολικό ύψος επένδυσης όλου του εγχειρήματος, από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη. Όλο το πλάνο ενδεχομένως να δεχτεί τροποποιήσεις και ρυθμίσεις, αλλά σίγουρα τα νούμερα πάνω κάτω θα κινηθούν στα αναφερόμενα ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.