Η περσινή Μάλαγα... λεγόταν Εφές!

Άλλη μία απόδειξη των στοιχείων που έβγαλε στην δημοσιότητα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 4 Νοεμβρίου 2016. Εφές - Παναθηναϊκός 91-83 μετά από 2 παρατάσεις. Διαιτητές οι RYZHYK BORYS (UKR), BISSANG JOSEPH (FRA), ROMANO DAVID (ISR). Τι το περίεργο έχει αυτός ο αγώνας και τον θυμηθήκαμε; Ένα αντίστοιχο «ρεκόρ». Ένα ρεκόρ που ΜΟΝΟ η «Πράσινη» και το «leoforos» το έγραψαν τότε.


Η Εφές κάνει 10 φάουλ, τα λιγότερα από όλες τις ομάδες (μαζί με την Μπαρτσελόνα) εκείνη την σεζόν σε 40 λεπτά. Απίστευτο! Στην 4η περίοδο ΔΕΝ κάνει ούτε 1 φάουλ. Προφανώς σε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, έστω και 1 βολή μπορεί να σου δώσει τη νίκη! Σε εκείνη την περίοδο (4η), ο Παναθηναϊκός έκανε 4 φάουλ και έδωσε 2 βολές (εύστοχες και οι 2) στην Εφές. Με αυτό τον τρόπο ο κανονικός αγώνας έληξε 70-70.

Φυσικά στην παράταση είχαμε νέα «έκπληξη»! Στην πρώτη παράταση η Εφές θα κάνει 4 φάουλ και ο Παναθηναϊκός 2. Έτσι ο αγώνας οδηγείται σε δεύτερη παράταση (77-77). Εκεί μπαίνουν ξανά τα «μεγάλα μέσα».

Στο 5λεπτο της δεύτερης παράτασης η Εφές κάνει ξανά 0 φάουλ! Απίστευτο! Συνολικά σε 15 λεπτά από τα 50 του αγώνα, η Εφές θα κάνει 0 φάουλ ενώ ο Παναθηναϊκός στα ίδια λεπτά, έκανε 6! Τα 14 φάουλ σε 50 λεπτά αγώνα (με 2 παρατάσεις) είναι ίσως η χαμηλότερη επίδοση φάουλ στην διοργάνωση.

Την σεζόν 2017-18 τα λιγότερα φάουλ που σφυρίχτηκαν σε ομάδα ήταν 11 (κατά σύμπτωση πάλι σε αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εφές), ενώ την σεζόν 2016-17 που αναφέρεται το ρεπορτάζ, η Εφές έκανε 10 φάουλ με τον Παναθηναϊκό επίδοση που ήταν η χαμηλότερη της σεζόν (σε 40 λεπτά αγώνα) μαζί με τα 9 φάουλ της Μπαρτσελόνα εναντίον της Ούνικς.

Το άξιον θαυμασμού είναι τα 0 φάουλ σε μία περίοδο καθώς σε κάθε περίοδο γίνονται πάνω κάτω 14-16 επιθέσεις, που σημαίνει οτι μία ομάδα αδιαφόρησε για 16 σουτ!

 Μόνο η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ανέδειξε το θέμα από τις αθλητικές εφημερίδες της επόμενης μέρας. Σε όλες τις άλλες ήταν... φυσιολογικό..

Ακολουθεί το 5λεπτο της δεύτερης παράτασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.