Αναστασίου: "Δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω από τον πάγκο στο Καραϊσκάκη!"

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό να φύγει από τον πάγκο, όταν δέχτηκε το αντικείμενο στο Καραϊσκάκη.


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στο «Metropolis FM»:

Για το αντικείμενο που δέχθηκε σε ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη: "Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να φύγω από τον πάγκο. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό, παρ' ότι ζαλιζόμουν. Ειδικά το κόκκαλο κάτω από το μάτι που με βρήκε το ποτήρι το ένιωθα πολύ έντονα. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. Εμένα ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να φύγω και να εγκαταλείψω την ομάδα ή να πάμε στα αποδυτήρια. Διαβάζοντας τα σχόλια των αντίπαλων εφημερίδων μετά τον αγώνα ήταν πολλά που γράφτηκαν και με πρόσβαλαν ως άνθρωπο. Και για μένα ευθύνη γι’ αυτό έχουν και οι δημοσιογράφοι. Διότι πολλοί δημοσιογράφοι είναι οπαδοί – δημοσιογράφοι και δημιουργούν άσχημο κλίμα. Γι’ αυτό είπα ότι όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο πρέπει να το σεβαστούν και να το κάνουν ανταγωνιστικό. Κανείς δεν ρώτησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού πώς ένιωσαν με τη ματαίωση του αγώνα. Πολύ περισσότερο οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν στην πρώτη θέση, έπαιζαν εντός έδρας, είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν τον αντίπαλό τους και τους στερήθηκε διότι κάποιος σκέφτηκε να κάνει κάτι απαράδεκτο."

Για την σημερινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό: "Δεν είναι ευχάριστη για ένα κλαμπ, όπως ο Παναθηναϊκός. Είχα πει, όμως, όταν έφυγα, πως θα ήταν σημαντικό να παραμείνει το πλάνο, για να βγει η ομάδα από τα χρέη, αλλά και για να συνεχίσει να έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Αντ' αυτού, αποκτήθηκαν περίπου 40 παίκτες, οι οποίοι κόστισαν πολλά χρήματα, χωρίς να έρθουν οι επιτυχίες. Τα χρήματα αυτά βάρυναν την ομάδα. Όλοι κάνουμε λάθη, όμως, κάποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και πρέπει να τις υποστηρίζουν. Και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με τη λογική και όχι με παρορμητισμό. Στην Ελλάδα, πολλές φορές λειτουργούμε παρορμητικά και μερίδιο ευθύνης έχουν και σε αυτό οι δημοσιογράφοι που πιέζουν καταστάσεις. Κανείς δεν εξετάζει αν υπάρχουν χρήματα ή όχι, αν μπορούν να καλυφθούν οι απαιτήσεις. Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι σύνθετα, όμως, θεωρώ πως είναι μονόδρομος γι’ αυτόν η πορεία με τα νέα παιδιά. Πάντα η ακαδημία του Παναθηναϊκού έβγαζε νέα παιδιά και τους έδινε τη δυνατότητα να παίξουν και να εξελιχθούν. Εκτός κι αν βρεθεί ο άνθρωπος που θα βάλει πολλά χρήματα, κάτι που θεωρώ δύσκολο."

Για το αν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη: "Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή, δεν ωφελεί να μιλάμε για κάτι άλλο. Έκανε 1,5 χρόνο με πολλές δυσκολίες, προσπαθεί να κρατήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, είναι το τι θέλει ο καθένας, ο προπονητής και η ομάδα. Θα συζητήσουν, και θα αποφασίσουν για το πλάνο των επόμενων χρόνων."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.