Βόβορας: "Για να κερδίσεις εκτός, θες σκληρή άμυνα."

Ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας, τόνισε πως για να έρθουν εκτός έδρας νίκες χρειάζεται πολύ σκληρή άμυνα, κάτι που ο Παναθηναϊκός δεν είχε σήμερα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

"Σίγουρα η αμυντική μας προσέγγιση δεν ήταν καλή και θέλουμε να το δούμε αυτό. Για να κερδίσεις εκτός έδρας, πρέπει να είσαι πολύ σκληρή άμυνα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο όμως τους δώσαμε αυτοπεποίθηση με εύκολα καλάθια. Δεν βάλαμε τα πόδια μας κάτω. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Από τα 30 άστοχα σουτ που είχαν, πήραν 13 επιθετικά ριμπάουντ. Μας κέρδισαν κατά κράτος σε αυτόν τον τομέα. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε σκληρά στην άμυνα, τους περιορίσαμε, αλλά όλα είχαν ξεκινήσει από το πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να παίζουμε άμυνα μόνο όταν ανοίγει το σκορ. Αυτό έχει συμβεί στα τελευταία ματς εκτός έδρας."

Για το πώς θα αλλάξουν την κατάσταση οι «πράσινοι»: "Σε έναν μαραθώνιο, πρέπει πρώτα να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο ματς είναι με τον Ολυμπιακό. Κερδίζοντας αυτό το ματς, θα μπορέσουμε να ετοιμαστούμε για δύο εκτός έδρας αγώνες στην Ισπανία. Αν δεν ελέγξεις εκεί το ρυθμό, δεν έχεις πιθανότητες νίκης. Έχουμε μία εβδομάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό και θέλουμε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία."

Για τον Άντριαν Πέιν: "Ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έρχεται από έναν διαφορετικό κόσμο, αυτόν του NBA. Τον επιλέξαμε, γιατί είναι πολύ σκληρός, παλεύει στα ριμπάουντ, αλλά σίγουρα θέλει περισσότερο χρόνο για να καταλάβει τη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και της ομάδας μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα στοιχεία και την αθλητικότητα που μπορεί να μας δώσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.