Ένας χρόνος... «Και Χιλιάδες Τίτλοι»!

Σαν σήμερα, το 2016, ένα πρωτοποριακό βιβλίο για τα αθλητικά δεδομένα κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Το πρώτο βιβλίο που καταγράφει τους τίτλους ενός συλλόγου, με αποδεικτικά στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι για τον σύλλογο που αναφέρεται έχουμε πλέον ακριβή αριθμό τίτλων. Δεύτερο, ότι κάποιοι ξέρουν και τους τίτλους των άλλων ομάδων, καθώς όταν ξέρεις τον πρώτο, αυτομάτως ξέρεις και ποιος ΔΕΝ είναι πρώτος (κι ας ισχυρίζεται εκείνος ό,τι θέλει).

Οπότε τα σχόλια «οι κούπες είναι αμέτρητες» είναι πλέον... γραφικά, γιατί είναι ήδη μετρημένες. Ποικίλουν κάθε χρόνο βέβαια ανά εκατοντάδες στο πλήρος, αυξομειώνοντας τον αριθμό κατά το δοκούν, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.

Η πρώτη θέση σε ομαδικούς τίτλους ΟΛΩΝ των αθλημάτων και ΟΛΩΝ των ηλικιακών τμημάτων είναι κατειλημμένη και είναι «πράσινη»!

Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να είναι σε κάθε «πράσινο» σπίτι, ένα βιβλίο που ουδέποτε έτυχε της υποστήριξης που θα έπρεπε, ενώ μπορούσε να προωθηθεί και να βοηθήσει οικονομικά τον Ερασιτέχνη αλλά και ολόκληρο τον σύλλογο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι συγγραφείς του βιβλίου έχουν διαθέσει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις στην διοίκηση του Ερασιτέχνη. Όχι μέρος των εσόδων, ΟΛΑ τα έσοδα. Έτσι, με 35€ αγοράζει κάποιος την πραγματική ιστορία του συλλόγου (τους τίτλους) και βοηθάει έμμεσα τον σύλλογο να ανακάμψει.

Ευκαιρία τις γιορτές να κάνετε ένα διπλό δώρο. Αφενός σε όσους το χαρίσετε και αφετέρου στον Ερασιτέχνη, που θα είναι μια πολύ σημαντική «ανάσα». 

10 χρόνια έρευνας σε 88 ιδιωτικές και δημόσιες αρχειακές συλλογές, 1.100 σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα, 472 καταπράσινες σελίδες, αναμνήσεις και... χιλιάδες τίτλοι!


Όπως έγραψε κι ένας εκ των συγγραφέων:

"Μία απαραίτητη επισήμανση αναφορικά με τον ντόρο που έγινε σήμερα και την αντιπαράθεση μέσω δηλώσεων και διαρροών των δύο «αιωνίων» αντιπάλων: το βιβλίο «Και Χιλιάδες Τίτλοι» δεν γράφτηκε για να συγκρίνει, ούτε για να μειώσει άλλους συλλόγους οι οποίοι ουδόλως μας απασχολούν, παρά το γεγονός ότι μέσω της πολυετούς έρευνας για τον Παναθηναϊκό διαθέτουμε υπερπλήρες και σπάνιο αρχείο για όλους.

Γράφτηκε από Παναθηναϊκούς για Παναθηναϊκούς κι αφορά ΜΟΝΟ τον Παναθηναϊκό.


Εμείς απλώς παραθέτουμε με πολλή προσοχή και με σεβασμό στον αναγνώστη τους τίτλους του δικούς μας συλλόγου, σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης, άλλωστε το βάρος της απόδειξης το έχουν άλλοι πλέον, εμείς για ό,τι έχουμε γράψει σε αυτό το λεύκωμα παρουσιάζουμε στοιχεία και αποδείξεις που δεν δύναται να αμφισβητηθούν.


Για όσους απαξιώνουν μια χρονοβόρα δουλειά 6 αγνών οπαδών (αλλά και φιλάθλων παράλληλα), εμείς ευχόμαστε να μας μιμηθούν και να κάνουν μια αντίστοιχη προσπάθεια, την οποία θα περιμένουμε με ενδιαφέρον.


Μέχρι τότε όμως η Ιστορία θα έχει γράψει πως εμείς το κάναμε πρώτοι. Όπως αρμόζει στο Τριφύλλι...."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.