Αλήθειες με ... χρονοκαθυστέρηση!

Στην αρχή ξεκίνησαν με το μπάσκετ. Όσο ήταν ο Ιωαννίδης στον Ολυμπιακό, όλα καλά. 5 χρόνια σερί πρωταθλήματα και τελικούς final-4. Όλα καλά και... άγια. Μόλις πήγε στην ΑΕΚ και έχασαν, άρχισαν τα όργανα. Ο Σαλονίκης, στις 3/3/1997/, όταν έχασαν από την ΑΕΚ, το αποκάλεσε «Ιωαννίδεια Μαφία»! Επειδή έχασαν. Δηλαδή πρόλαβε και έκανε «μαφία» ο Ιωαννίδης μέσα σε 5 μήνες. Όχι σε 5 χρόνια που ήταν στον Πειραιά!


Το προφανές, που κατάλαβαν όλοι πλην των Ολυμπιακών, αναλύει ο Φίλιππος Συρίγος (ναι, ο γνωστός, που βρέθηκε μαχαιρωμένος λίγα χρόνια αργότερα).

«Ώστε λοιπόν ο Ολυμπιακός παραδέχεται για πρώτη φορά, αυτό που λίγο ως πολύ υποστήριζαν οι αντίπαλοί του κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 5 ετών. Ότι δηλαδή υπάρχει Ιωαννιδική μαφία. Και βέβαια θα ήταν αστείο αν υποστήριζε ότι αυτή η μαφία δημιουργήθηκε από τη στιγμή που ο Ιωαννίδης έπαψε να είναι προπονητής του Ολυμπιακού και έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ! Αν ο Ιωαννίδης είναι πράγματι μαφιόζος δεν έγινε τους τελευταίους μήνες. Θα ήταν μαφιόζος και στον Ολυμπιακό και ακόμα παλαιότερα, όταν ήταν προπονητής του Άρη.

Άρα, θαυμάσια μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» μιλάνε για πράγματα που πάρα πολύ καλά γνωρίζουν και τα οποία αξιοποίησαν προκειμένου να κατακτήσουν τίτλους του πρόσφατου παρελθόντος. Και μιλάνε, όχι φυσικά επειδή θέλουν έστω και καθυστερημένα να κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά επειδή αυτή η μαφία, που τόσο καιρό λειτουργούσε για λογαριασμό τους τούς έκλεψε μία νίκη και πιθανότατα ενα πρωτάθλημα».


Τι κι αν φωνάζαμε για αβάντες, τι κι αν λέγαμε για περίεργες διαιτησίες, για, για, για... μας κούναγαν το δάχτυλο. «Στο γήπεδο τα πρωταθλήματα, κάντε ομάδα, κτλ κτλ κτλ».

Μετά την λαίλαπα πράκτορα στο μπάσκετ, και αφού είδε ότι δεν είχε χρήμα, άρχισε η... λαίλαπα πράκτορα στο ποδόσφαιρο. Τι φωνάζαμε για παράγκα, τι κασέτες βγήκαν, τι συνομιλίες, τι για «κοκκαλιάρηδες» μάθαμε, τι για «θείους». Εμείς ήμασταν οι τρελοί. «Δεν έχετε αποδείξεις, δεν έχετε στοιχεία, οι κασέτες δεν είναι τίποτα, όλα είναι καθαρά. Δεν υπάρχει παράγκα!» μας έλεγαν και κουνούσαν πάλι το δάχτυλο.


Προφανώς υπήρχε παράγκα αλλά ήταν... εναντίον του Ολυμπιακού. Λειτουργούσε ως όφελος του Παναθηναϊκού για να βγαίνει δεύτερος και να τους ξεγελάει όλους. Μπορεί και προς όφελος της ΑΕΚ που έβγαινε τρίτη, ώστε κανείς να μην αντιληφθεί την παράγκα. Τώρα όχι μόνο παραδέχονται αλλά κατονομάζουν και τον «παραγκάρχη» και ποιανού συνεργάτης ήταν!


Ε, λογικά το 2035 θα παραδεχτούν και τον «Περπινιάδη» που έλεγε και ο Μπέος. Αλλά... δεν θα ζούμε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.