Ζέκα: "Θα κλείσω στον Παναθηναϊκό, όποια κι αν είναι η κατάσταση!"

Ο Κάρλος Ζέκα εξέφρασε την μεγάλη του αγάπη για τον Παναθηναϊκό και υποσχέθηκε πως θα γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του στο τριφύλλι, όποια κι αν είναι τότε η κατάσταση στον σύλλογο!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Έθνος»:

Για το αν του λείπει ο Παναθηναϊκός: "Αν μου λείπει; Λες να μη μου λείπει; Και ο Παναθηναϊκός και η Ελλάδα. Όταν μου λες «Παναθηναϊκός», δεν είναι μόνο η φανέλα και ο σύλλογος. Είναι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κλαμπ, αυτοί που δουλεύουν κάθε μέρα για την ομάδα, είναι ο κόσμος του. Αυτός είναι για μένα ο Παναθηναϊκός."

Για την κατάσταση στο τριφύλλι: "Είμαι στενοχωρημένος, πονάει η καρδιά μου με την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα. Ποτέ δεν θα ήθελα να συμβεί όλο αυτό στον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει και δεν αξίζει να το βιώνει όλο αυτό ο σύλλογος. Να σου πω και κάτι, όμως; Πιστεύω πραγματικά πως η ομάδα θα αντέξει και δεν θα διαλυθεί. Παρότι εδώ κι αρκετά χρόνια περνάει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως στο οικονομικό, παραμένει ένας τεράστιος σύλλογος. Το μεγάλο κλαμπ είναι μεγάλο ακόμη και στα δύσκολα. Είδα και το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο κόσμος γέμισε τη λεωφόρο και ήταν δίπλα στην ομάδα. Όχι μόνο η «13», όλο το γήπεδο, όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Αν υπάρχει ένας δρόμος για να φτιάξεις μία ομάδα που δεν θα έχει προβλήματα, μία ομάδα που θα μπορεί να κερδίσει κάτι, αυτός ο δρόμος έρχεται μόνο μέσα από την ενότητα. Αν είμαστε όλοι μαζί..."

Για το τι έφταιξε και δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα όσο βρισκόταν ο ίδιος στην ομάδα: "Ξέρετε καλά πως στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να πάρεις το πρωτάθλημα. Για πολλούς λόγους. Ναι, υπήρξαν στιγμές που δεν ήμασταν κι εμείς αυτοί που έπρεπε, δεν ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους και φταίμε γι' αυτό. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό... Ήταν πολλά ακόμη πράγματα, έξω από εμάς. Επίσης να μην ξεχνάμε πως υπήρχε κι ένα μεγάλο οικονομικό βάρος πάνω στην ομάδα. Υπήρχε εδώ και λίγα χρόνια κι αυτό ήταν που πολλές φορές μας έβαζε «φρένο». Ένα πρόβλημα που γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο, κάθε μέρα και πιο δύσκολο. Όταν δεν έχεις λεφτά, δεν μπορείς εύκολα να φτιάξεις και να ψάξεις το κάτι παραπάνω. Γνώριζα καλά τι ήθελε να κάνει ο κ.Αλαφούζος. Δεν έγινε όμως... Δεν πήγε αλά όπως θα θέλαμε όλοι μέσα στην ομάδα. Τώρα πλέον έμεινε μόνο ένας δρόμος: Αυτός της ενότητας, ώστε να βγει η ομάδα από την κρίση. Και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει σύντομα αυτό."

Γι' αυτό που τον σημάδεψε περισσότερο στα 6 χρόνια του στην Ελλάδα: "Κάτι που με στεναχωρεί είναι ότι δεν κατάφερα να κερδίσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό, με εξαίρεση το Κύπελλο του 2014. Ήθελα να έχω πάρει ένα πρωτάθλημα μαζί του. Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα. Όσο κι αν σας ακούγεται λίγο περίεργο, για μένα αυτή ήταν η καλύτερη. Διότι όταν γυρίζω στον χρόνο, καταλαβαίνω πως όλα όσα έχω πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα μου και στη ζωή μου οφείλονται σ' εκείνη τη μέρα, όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα."

Ενώ για το πώς σκέφτεται το φινάλε στην καριέρα του: "Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα ήθελα πολύ να κρεμάσω τη φανέλα μου και τα παπούτσια μου ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Όπως κι αν είναι η κατάσταση στην ομάδα -που πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχει βελτιωθεί πολύ- θα ήθελα πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στην Ελλάδα, φορώντας ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι."

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Ό,τι και να γίνει να παραμένουν πάντα στο πλευρό της ομάδας, στο πλευρό του Παναθηναϊκού και να στηρίζουν τους παίκτες και τους προπονητές. Και το λέω αυτό διότι ήμουν στο γκρουπ μέχρι πριν λίγο καιρό και μπορώ να σας πω ότι η στήριξη του κόσμου βοηθάει πάρα πολύ."

Για την απόφασή του να ελληνοποιηθεί: "Αισθάνομαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και ναι, μπορώ να πω πια ότι αισθάνομαι Έλληνας... Είμαι Έλληνας: Όταν πέτυχα το γκολ με το Βέλγιο ήμουν έτοιμος να εκραγώ από τη χαρά μου. Ήταν το πιο μεγάλο γκολ που έχω βάλει στην καριέρα μου κι από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου όταν αντίκρισα τον κόσμο στην κερκίδα να πανηγυρίζει μαζί μου."

Ενώ για το ματς με την Κύπρο και τις πιθανότητες πρόκρισης: "Πρέπει να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να βγούμε δεύτεροι και να πάμε στα μπαράζ. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουμε δύο νίκες, περιμένοντας ένα δώρο από το Βέλγιο. Πιστεύω ότι οι Βέλγοι θα το χτυπήσουν το παιχνίδι στη Βοσνία, όμως προέχει να κάνουμε σωστά τη δική μας δουλειά."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.