Πολυνίκης του θεσμού!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χτες τις υποχρεώσεις του για το Κύπελλο Ελλάδος, ο οποίος είναι δικαιωματικά ο... θεσμός του. Εκτός από πολυτροπαιούχος, ο Παναθηναϊκός είναι και πολυνίκης!


Το τριφύλλι προηγείται καταρχήν στις κατακτήσεις Κυπέλλων, έχοντας στο παλμαρέ του 18, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με τα μισά (9) και τον Άρη με 8. Αν μάλιστα η ΕΟΚ είχε αποφασίσει διαφορετικά για τον τελικό του 2010, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το τριφύλλι για 4 πόντους (68-64) με κορυφαίο τον Μπουρούση με τις... πολυβιταμίνες του Ψωμιάδη, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν τις ίδιες κατακτήσεις με τον Άρη.

Από την έναρξη της διοργάνωσης, το 1975-76, οι «πράσινοι» έχουν δώσει 144 αγώνες και μετρούν 117 νίκες και 27 ήττες. Τον ακολουθεί στις νίκες ο Ολυμπιακός αλλά με... χαοτική διαφορά, αφού σε 120 αγώνες μετράει 86 νίκες και 34 ήττες. 

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν το Κύπελλο ξεκινούσε να διεξάγεται λίγα χρόνια νωρίτερα, όπως από το 1964 που ξεκίνησε η Α' Εθνική, καθώς τότε ο Παναθηναϊκός ήταν το ίδιο ισχυρός όπως και τώρα, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι τα τελευταία 13 χρόνια, το τριφύλλι έχει 44 νίκες σε 47 αγώνες, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έχει 18 νίκες σε 30 ματς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.