Λεβάκος: "Τέλη Φλεβάρη μπορεί να επιστρέψει ο Λουτσιάνο."

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λεβάκος, μίλησε για τον τραυματισμό του Λουτσιάνο, το διάστημα που θα μείνει εκτός αλλά και το τι... απαιτείται στο διάστημα αυτό!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Το μέγεθος της ζημιάς του παίκτη: "Άσχημη στιγμή για την ομάδα και τον παίκτη γιατί ξέρει την βαρύτητα του τραυματισμού. Για αυτό ξέσπασε και σε κλάματα το παιδί. Η επέμβαση του θα καθυστερήσει μερικές μέρες, γιατί οι μελέτες έχουν δείξει ότι αν γίνουν στην οξεία φάση τους τότε υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε. Σίγουρα χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη γιατί είναι κάτι που θα τον αφήσει εκτός για πέντε μήνες. Το βασικό είναι η αποκατάσταση, αφού οι τένοντες που βάζουμε πρέπει να ετοιμαστούν για να αντέξουν στον πρωταθλητισμό. Πάντα το δύσκολο είναι η αποκατάσταση μετά από αυτή την επέμβαση. Απαιτείται μια περίοδος για να δεχθεί το σώμα το μόσχευμα. Θα έλεγα ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα μπορέσει να επιστρέψει ο παίκτης. Στους πέντε μήνες από εμάς θα έχει το ελεύθερο να επιστρέψει."

Την ψυχολογία του Λουτσιάνο: "Οι επόμενοι πέντε μήνες είναι δύσκολοι και θα πρέπει να ακολουθεί στρατιωτική πειθαρχία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια, έχει δεθεί με τους παίκτες και σίγουρα θα στηριχθεί από όλους στην ομάδα."

Το ότι έχει περάσει ξανά τον ίδιο τραυματισμό (σ.σ. στο άλλο πόδι): "Θυμήθηκε τα παλιά του, αλλά ξέρει ότι θα επιστρέψει. Τον κάνει να θέλει να προσπαθήσει το ότι είχε μια προηγούμενη εμπειρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.