Ανθρώπινα λάθη ή... εσκεμμένα λάθη;

Η φάση που δείχνει οτι η διαιτησία ΔΕΝ κάνει πάντα ανθρώπινα λάθη ΔΕΝ είναι ούτε το οφσάιντ του Μόλινς, ούτε το πέναλτι στον Μολέδο, ούτε η κίτρινη στο 3' στον Βραζιλιάνο στο πρώτο μαρκάρισμα του αγώνα που ΔΕΝ βρήκε καν τον αντίπαλο! Είναι το οφσάιντ στον Ενσικουλού, στο 59ο λεπτό του αγώνα.Στο 59' γίνεται μία φάση στην οποία λανθασμένα ο διαιτητής ανακόπτει με οφσάιντ τον Ενσικουλού του Πλατανιά. Ας δούμε προσεκτικά την φάση: Η μπαλιά βγαίνει και φτάνει μπροστά από τον Ενσικουλού στο 59:27.

Στα επόμενα 2 δευτερόλεπτα, ο παίχτης έχει «προσπεράσει» τον Κουτρουμπή και έχει ως αντίπαλο τον Γιόχανσον. Ο επόπτης ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΗ όπως φαίνεται, ενώ θα όφειλε να μείνει ακίνητος (αφού εκ των υστέρων βλέπουμε ότι σφυρίζεται ως οφσάιντ) αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο Ενσικουλού θα γίνει κάτοχος της μπάλας. Όντως, στο 59:30 γίνεται και κάτοχος της μπάλας και ξεκινάει να ντριμπλάρει. Στο 59:32 ο Γιόχανσον ανακόπτει τον Ενσικουλού, ενώ εμφανίζεται στο πλάνο ο Παπαπέτρου, ο οποίος συνεχίζει να τρέχει προς την φάση.

Αφού αναχαιτιστεί ο Ενσικουλού και κερδίζει την μπάλα ο Γιόχανσον στο 59:33, ο Παπαπέτρου σηκώνει το χέρι και σφυρίζει, για να υποδείξει την (λανθασμένη) παράβαση. Χρειάστηκαν 6 ολόκληρα δευτερόλεπτα για μία υπόδειξη, σε μία φάση η οποία από την κατάληξη της ΗΤΑΝ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ για τον Πλατανιά, αφού ο επιθετικός κόπηκε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ότι ήταν οφσάιντ. Ο δε εκφωνητής, ΔΕΝ αναφέρει κάτι για τον επόπτη, άρα συμπεραίνουμε ότι ο επόπτης συνεχίζει και ακολουθεί την φάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βλαχοδήμος ρίχνει «κλεφτές» ματιές προς τον επόπτη και την αριστερή του μεριά, αλλά εφόσον ΔΕΝ βλέπει κάποια υπόδειξη ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την φάση και συμμετέχει κανονικά αντί να σηκώσει το χέρι βλέποντας τον επόπτη και να τελειώσει εκεί η φάση.

Το ερώτημα είναι το εξής...

ΓΙΑΤΙ ο διαιτητής ΑΦΗΝΕΙ την φάση, (λογικό, αφού ο επόπτης «τρέχει» μαζί της) και δίνει οφσάιντ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ αφού ανακόπτεται ο επιθετικός; Γιατί να χρεωθεί ο Παναθηναϊκός μία φάση αντίστοιχη του Μόλινς-Λουτσιάνο (λίγα λεπτά πριν) όπου ΠΡΙΝ η μπάλα φτάσει στον Λουτσιάνο ακούστηκε το σφύριγμα και έτσι να φαίνεται οτι ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ και ο Πλατανιας

Μάλιστα, ο εκφωνητής λέει ότι ο επόπτης έχει ήδη υποδείξει οφσάιντ τον Μολίνς. Σε αυτή την φάση η μπαλιά βγαίνει στο 48:52 και το σφύριγμα ακούγεται στο 48:53, πριν φτάσει η μπάλα στον Λουτσιάνο και υπάρξει η πιθανότητα επίτευξης τέρματος.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.