Οι απώλειες και ο Σίνγκλετον

Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ αναλύει τι... έχασε ο Παναθηναϊκός με την αποχώρηση των Τζέιμς και Μπουρούση, αλλά κυρίως τι παλεύει να... μην χάσει, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει στο ΟΑΚΑ τον Κρις Σίνγκλετον!


Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα καθώς στέφθηκε νταμπλούχος, ενώ στην Euroleagueέφτασε για πρώτη φορά στην διαδικασία των playoffs με πλεονέκτημα έδρας. 

Οι σημαντικότεροι πυλώνες σε αυτή την διαδρομή ήταν 4. Ο Σίνγκλετον, ο Τζέιμς, ο Μπουρούσης και ο Καλάθης. Από αυτούς οι 2 έχουν ήδη αποχωρίσει, ενώ ο Σίνγκλετον έχει προσελκύσει, δικαίως, τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ας δούμε γιατί...


Οι πολυτιμότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού για το Ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της Stoiximan Basket League, ήταν Κρις Σινκλετον με 421 μονάδες, ο Γιάννης Μπουρούσης με 399, ο Νικ Καλάθης με 284, ο Μάικ Τζέιμς και ο Τζέιμς Φελντέιν με 224 μονάδες.  

Ο Σίνγκλετον αγωνίστηκε σε 34 αγώνες (μόνο ο Καλάθης αγωνίστηκε σε 35) με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (23:47), ακολουθούμενος από τον Kαλάθη (23:31). Ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 369 πόντους, πίσω από τον Μπουρούση με 373, πρώτος ριμπάουντερ (217), ακολουθούμενος από τον Μπουρούση με 196, πρώτος σε αμυντικά (156) και δεύτερος σε επιθετικά (61) ριμπάουντ, πίσω από τον Μπουρούση με 63, πρώτος στα κοψίματα με 29, ακολουθούμενος από τον Μπουρούση με 13 και πρώτος στα κλεψίματα (44), ακολουθούμενος από Καλάθη (39). 

Επιδόσεις που πραγματικά... ζαλίζουν. Και αν ξεχώρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Euroleague έλαμψε και έκανε την διαφορά. Ας δούμε πως.

Στην Euroleague οι πολυτιμότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης ήταν οι Κρις Σίνγκλετον, με 515 μονάδες, Νικ Καλάθης με 386, Γιάννης Μπουρούσης με 333 και Μάικ Τζέιμς με 328. Όλοι οι υπόλοιποι «πράσινοι» είχαν αρκετά μικρότερο νούμερο αξιολόγησης, ο δε Χαραλαμπόπουλος αρνητικό (-1)!


Ο Σίνγκλετον αγωνίστηκε και στους 33 αγώνες (Ριβερς-Καλαθης-Φελντειν-Μπουρουσης οι άλλοι 4) με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (932), ακολουθούμενος από τον Ρίβερς (912). Ήταν πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού με 392 πόντους, ακολουθούμενος από τον Ρίβερς με 367, πρώτος ριμπάουντερ (195)μ ακολουθούμενος από τον Μπουρούση με 159, πρώτος σε αμυντικά αλλά και σε επιθετικά ριμπάουντ (133 και 62 αντίστοιχα), πρώτος στα κοψίματα με 34, ακολουθούμενος από τον Μπουρούση με 18, δεύτερος στα κλεψίματα (41), πίσω από τον Καλάθη με 49, και πρώτος σε ασίστ από τους ψηλούς της ομάδας (Γκαμπριελ-Φώτση-Μπουρούση-Νίκολς-Γκιστ) με 38, όσες και ο Παππάς!

Συνοψίζοντας, μόνο από την στατιστική ανάλυση των απωλειών προς στιγμήν, οι μεγαλύτερες είναι αυτές των Τζέιμς και Μπουρούση, καθώς το κενό που αφήνουν σε επιμέρους στατιστικά αλλά και στην τελική τους βαθμολόγηση είναι μεγάλο. Βεβαίως είναι κενό που μπορεί να καλυφθεί, ενώ ο παίκτης με τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις δεν είναι άλλος από τον Κρις Σίνγκλετον.


Πολλά θα κριθούν λοιπόν από την παραμονή ή όχι του Αμερικανού στο «πράσινο» ρόστερ, αφού ο Σίνγκλετον ήταν ο πολυτιμότερος και καλύτερος παίκτης της ομάδας και στις δυο διοργανώσεις, τόσο βάσει στατιστικών όσο και βάσει της εικόνας του στο γήπεδο. Για αυτό άλλωστε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και τόσων ευρωπαϊκών ομάδων.


Με την παραμονή, του οι απώλειες από τον περσινό κορμό μειώνονται μόλις σε 2 από τα βασικά στελέχη, ενώ σε περίπτωση φυγής του Αμερικάνου θα πρέπει να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης σε προσφορά αλλά και σε «χημεία» στην ομάδα. όλα αυτά σε συνάρτηση πάντα με τα «θέλω» του προπονητή, της διοίκησης και του παίχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.