Πασκουάλ: "Αυτή η νίκη είναι για τον κόσμο μας!"

Ο Τσάβι Πασκουάλ αφιέρωσε την σημερινή νίκη στον κόσμο, μίλησε για τον πέμπτο τελικό και σχολίασε την απόδοση των Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Συνέντευξη Τύπου:

"Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας και συγχαίροντας τον κόσμο μας. Αυτή η νίκη ήταν γι’ αυτούς σήμερα. Επίσης αφιερώνουμε τη νίκη μας σε όσους στεναχωρήσαμε με την ήττα μας στον τρίτο τελικό, καθώς δεν παίξαμε καλά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Κάναμε γεμάτο παιχνίδι, κυριαρχήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάναμε κάποια λάθη που δεν γίνεται να τα αποφύγεις, αλλά κατά βάση είχαμε περισσότερα θετικά στοιχεία από αρνητικά."

Για την απόδοση του Καλάθη, παρά το γεγονός πως ήταν άρρωστος: "Γύρω στις 15:00 γνώριζα ότι θα ήταν έτοιμος. Έχει μεγάλη καρδιά κι επιθυμία. Είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτόν γιατί κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κι έκανε μεγάλη εμφάνιση. Ήξερα ότι θα παίξει και ήμουν πεπεισμένος ότι θα μας βοηθούσε."

Για τον Τζέιμς Γκιστ: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και σου επιτρέπει να κάνεις κάποια πράγματα ενώ κάποια άλλη όχι. Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει απάντηση σχεδόν σε όλα. Πρέπει να βρίσκεις κάθε φορά τη λύση. Σήμερα έπαιξε καλά και κάθε φορά πρέπει να βρεις την οδό που σε οδηγεί στη νίκη."

Για την επίδραση που θα έχει αυτή η εύκολη νίκη εν όψει Game 5: "Μιλάμε για ομάδες όπως ο Οσφπ που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία. Με πολύ σπουδαίους παίκτες που έχουν βιώσει πολλές φορές τέτοιους τελικούς και ξέρουν να παίζουν έναν τελικό, είτε μετά από μία νίκη είτε μετά από μία ήττα. Σε ό,τι αφορά εμάς πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση ενόψει αυτού του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Και αν θέλετε να αναφερθούμε στα παιχνίδια του ΣΕΦ, θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα στο τέλος του αγώνα."

Για το γεγονός ότι δεν σφυρίζουν οι διεθνείς διαιτητές στους τελικούς: "Το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω επειδή δεν γνωρίζω πλήρως το θέμα. Ήταν μία έκπληξη για μένα όταν το έμαθα. Και είμαι πεπεισμένος ότι συνολικά για την Ελλάδα και το μπάσκετ δεν είναι θετικό. Δεν έχω άποψη για το κατά πόσο πρέπει να συμβαίνει αυτό ή όχι, καθώς δεν γνωρίζω το σκεπτικό."

Για το αν τον ενόχλησε η διαιτησία στον τρίτο τελικό: "Δεν μ' αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες και να μιλάω για διαιτησία ή τραυματισμένους παίκτες. Το μυαλό μου βρίσκεται σε αυτό που μπορώ να ελέγξω. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω το παιχνίδι και να βρίσκονται οι παίκτες μου σε καλή κατάσταση νοητικά και αγωνιστικά και να μην κάνουμε λάθη στις κρίσιμες στιγμές."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.