«Ναι» στο Γουδή!

«Ναι» στο γήπεδο στο Γουδή ήταν το μήνυμα της σημερινής Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε την επόμενη διοίκηση του συλλόγου!


Τον λόγο στην αρχή πήρε ο Δημήτρης Μπαλτάκος, ο οποίος είχε μαζί του και το Μνημόνιο συνεργασίας με την Κυβέρνηση για το γήπεδο στο Γουδή, λέγοντας: "Εδώ και δύο μήνες, με ευθύνη όλων μας, ο σύλλογος έχει χωριστεί σε στρατόπεδα. Είναι σαφές ότι έχει διχαστεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολο να διαβάσει κάποιος αυτή τη συμφωνία.

Αυτό που θέλω να ζητήσω από όσα μέλη είναι παρόντα είναι να διαβάσουν το κείμενο, όχι να το δουν ως ένα κείμενο που έχει υπογράψει ο Μπαλτάκος. Εμείς ως Παναθηναϊκός έχουμε τη διάθεση να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει το γήπεδο στο Γουδή. Αποτελεί ένα θεμελιώδες και ιστορικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό, πολλές γενιές το παλεύουν και δεν το έχουν καταφέρει. Η δική μου εξουσία ως πρόεδρος φτάνει ως εδώ. Θέλουμε να φτιάξουμε το νέο γήπεδο στο Γουδή, τα υπόλοιπα πράγματα αφορούν την επόμενη διοίκηση.


Είναι ιστορική μας ευθύνη και πρέπει να το φέρουμε εις πέρας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο μόνος μου. Αποχωρώντας από την Προεδρία, έχω να δηλώσω ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα έργο που πρέπει να σηκώσετε όλοι στους ώμους σας και να το παλέψετε, ασχέτως αν για λόγους συγκυρίας έχει συνδεθεί με το όνομά μου. Θέλω να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά, με μοναδικό γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού".


Σε ερώτηση μέλους για το αν υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί» η Λεωφόρος χωρίς τελικά να γίνει νέο γήπεδο, ο Μπαλτάκος τόνισε πως: "Θα δούμε στη συνέχεια τι θα αποφασίσουν οι επόμενες διοικήσεις. Προς το παρόν, η τωρινή διοίκηση και η Κυβέρνηση μέσω αυτού του εγγράφου απλώς δηλώνουν τη θέληση τους. Να ξέρετε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την πατήσει ο Παναθηναϊκός.".

Στην συνέχεια, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον Ερασιτέχνη, κάτι το οποίο επιθυμεί κι ίδιος. "Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει δηλώσει επανειλημμένως πόσο υπέρ του γηπέδου στο Γουδή είναι, εφόσον τελικά αναλάβει τον Ερασιτέχνη, που μακάρι να τον αναλάβει. Αυτό το έγγραφο όμως δεν θα έχει καμία αξία αν δεν ψηφίσει υπέρ του η Γενική Συνέλευση." είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπαλτάκος.

Περίπου 20 λεπτά πριν τις 19:00 ξεκίνησε η -μυστική- ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι του μνημονίου, αφού προηγουμένως ορίστηκε τριμελής εφορευτική επιτροπή. Μάλιστα, ένα μέλος ζήτησε να συμπεριληφθεί στην κουβέντα για το γηπεδικό και η λύση του ΟΑΚΑ, άποψη η οποία αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία του κόσμου όμως.

"Δεν είναι θέμα Μπαλτάκου ή μη, δεν έχει σημασία ποιος ξεκίνησε το project. Ας το τελειώσει αν θέλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα είναι ευχής έργον. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του." είπε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου.

Στις 19:30 τελείωσε η διαδικασία ψηφοφορίας και ξεκίνησε η καταμέτρηση, η οποία ολοκληρώθηκε σχεδόν στις 20:00. Στα 74 ψηφοδέλτια τα 61 ήταν «ΝΑΙ», τα 10 «ΟΧΙ», ενώ υπήρχαν 2 λευκά και 1 άκυρο. Έτσι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το Μνημόνιο συνεργασίας με την Κυβέρνηση για το γήπεδο στο Γουδή.

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος ευχαρίστησε τα μέλη που ψήφισαν, ενώ στην συνέχεια πήρε τον λόγο ένας φίλος του Παναθηναϊκού που γεννήθηκε το 1930 και συμμετέχει για πάνω από μισό αιώνα στις Συνελεύσεις του τριφυλλιού, λέγοντας: "Δύο λόγια θέλω να πω. Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ τυχερός που είμαι φίλος του ΠΑΟ. Να είναι περήφανοι όλοι οι οπαδοί του, γιατί είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Έρχομαι σε συνελεύσεις του ΠΑΟ μισό αιώνα αφού είμαι γεννημένος το 1930. Όταν υπάρχει το συμφέρον του Παναθηναϊκού τα προσωπικά να υποχωρούν για το μεγαλείο του Συλλόγου. Θέλω να προσθέσω ότι ο ΠΑΟ έχει ανάγκη από χρήματα και κυρίως ο Ερασιτέχνης. Αν καπνίζαμε όλοι ένα τσιγάρο λιγότερο τη μέρα, ενάμιση πακέτο το μήνα. Αυτά τα λεφτά να πήγαιναν στον ΠΑΟ!" με τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτούν.

Στην συνέχεια ξεκίνησε το ΔΣ για τον αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό της χρονιάς, ενώ κάποιος ρώτησε τον Μπαλτάκο αν υπάρχουν έφοροι που έχουν πληρωθεί. Η απάντηση του απερχόμενου προέδρου ήταν η εξής: "Πρώτον θα ήταν παράνομο βάσει νόμου. Η αλήθεια είναι ότι έχω νομικό κενό... Αλλά μπορώ να δηλώσω ότι όσο είμαι πρόεδρος δεν έχω κανένα περιστατικό που έφορος να έχει πληρωθεί. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που έχουν βάλει λεφτά. Για να πάρει κάποιος πρωτάθλημα πρέπει να βάλει λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει τιτάνιο έργο καθώς εμείς δεν είχαμε να τους δώσουμε και τους αξίζει ένα μπράβο. Καταλαβαίνω εξαιτίας της αντιπαράθεσης υπάρχουν διάφορα που έχουν ειπωθεί κατά του κυρίου Μιχαλαριά. Εγώ από όσο γνωρίζω και ο Ηλίας και ο Σαράντος έχουν βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι δεν είναι έφοροι και πρέπει να τα πάρουν πίσω. όπως και ο κ. Πλυτάς έχει κάνει καλά και κακά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι κακοπροαίρετο."

Έπειτα, αναγνώστηκε η Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής που αφορά τα πεπραγμένα της νυν διοίκησης, από τον Αύγουστο του 2015 έως τις 27 Μαΐου του 2017. Τελικά, λίγο μετά τις 20:40 και μετά από πρόταση του Μπαλτάκου ολοκληρώθηκε η ΓΣ, ενώ θα υπάρξει νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη Κυριακή, με μοναδικό θέμα την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.