Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ερασιτέχνη για τις εξαγγελίες του Τσίπρα σχετικά με το γήπεδο στο Γουδή.


Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για το σχέδιο «Νέα Αθήνα» και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"To σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας που δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Tη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες.

Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού. 

Θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη. 

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας."

Οι «πράσινοι» έμειναν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας πως "η σημερινή εξέλιξη συνιστά ακόμη μία απόδειξη της σοβαρής, μεθοδικής και εις βάθος προεργασίας των τελευταίων μηνών για την υλοποίηση του οράματος χιλιάδων Παναθηναϊκών."

Επιπλέον, χαρακτήρισαν το εγχείρημα αυτό "σύνθετο, συνεπώς αυτή την ώρα δεν χρειάζονται πρόωρες θριαμβολογίες αλλά πολλή δουλειά για την υλοποίηση του έργου."

Τέλος, επεσήμαναν πως "ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι έξυπνος και καταλαβαίνει τα πάντα. Από την πλευρά μας εκπληρώσαμε στο ακέραιο το χρέος μας έναντι του Συλλόγου αναφορικά με το, επί δεκαετίες, πρωταρχικό πρόβλημά του, δηλαδή το γηπεδικό. Ευχόμαστε το ίδιο να μπορέσει να ισχυριστεί, και η επόμενη Διοίκηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.