«Πράσινη» κυριαρχία στην Basket League

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League, το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ σας παρουσιάζει τους τομείς στους οποίους ο Παναθηναϊκός ξεχώρισε, αλλά και τους παίκτες που εντυπωσίασαν με τις ατομικές τους επιδόσεις.


ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

1. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Ο Παναθηναϊκός προσέφερε απλόχερα θέαμα στον κόσμο, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο της Basket League με το μεγαλύτερο ενεργητικό πόντων. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» πέτυχαν 2.206 πόντους, που μεταφράζεται σε 84.85 ανά παιχνίδι. Δεύτερος στην σχετική λίστα ήταν ο Οσφπ, με 2.096 (80.62 ανά παιχνίδι).

2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΙΣΤ


Με τον Νικ Καλάθη στην ομάδα, η καλή δημιουργία ήταν κάτι δεδομένο για τον Παναθηναϊκό. Η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Basket League λοιπόν, βρήκε το τριφύλλι να έχει μοιράσει 491 ασίστ, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον. Δεύτερος στην σχετική λίστα και πάλι ο Οσφπ, με 482.

3. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ


Η περιφέρεια του τριφυλλιού ήταν η κορυφαία στην άμυνα, κάτι που φάνηκε από τα πολλά κλεψίματα. Πρόκειται για ακόμη μια κατηγορία που κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός, αφού τελείωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 212, 4 περισσότερα από τον δεύτερο Οσφπ.

4. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ INDEX


Οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο σε όλη την διάρκεια της κανονικής διάρκειας της Basket League, με εξαίρεση φυσικά την πρεμιέρα στο ΣΕΦ. Η εμφάνιση αυτή όμως δεν μπόρεσε να στερήσει από τους «πράσινους» την πρωτιά στο Index, με 103,73 μονάδες. Δεύτερος ξανά ο Οσφπ, με 98,04.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΣΕΡ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ


Η ικανότητα του Νικ Καλάθη στην δημιουργία είναι αδιαμφισβήτητη. Ο γκαρντ του τριφυλλιού είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη στον τομέα αυτό, κάτι που φάνηκε και με τις επιδόσεις του στην Basket League. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 145 ασίστ όντας πρώτος -με διαφορά- στην σχετική λίστα.

2. ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Το εντυπωσιακότερο επίτευγμα των «πράσινων» στο φετινό πρωτάθλημα ήταν η πρωτιά δύο παικτών της ομάδας στην αξιολόγηση. Εκεί, ο Κρις Σίνγκλετον συγκέντρωσε 421 μονάδες, όντας πρώτος, με τον Γιάννη Μπουρούση να ακολουθεί με 399 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.