Καλάθης : "Είμαι κι εγώ μια από τις αιτίες..."

Ο Νικ Καλάθης μίλησε για την άσχημη εικόνα του Παναθηναϊκού στην Λιθουανία και έκανε την αυτοκριτική του, τονίζοντας πως έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ήττα από την Ζαλγκίρις: "Δεν παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε να παίζουμε. Επιθετικά ήμασταν πολύ κακοί. Ήμασταν εγωιστές, ενώ αμυντικά δεν ήμασταν τόσο κακοί μέχρι την τελευταία περίοδο. Η επίθεσή μας είχε προβλήματα, δεν ήταν το μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε αυτό."

Για τις κακές εκτός έδρας εμφανίσεις: "Πρέπει να παίξουμε εκτός έδρας, στη θέση που είμαστε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια. Εκτός έδρας δεν μπορούμε να κλείνουμε τα παιχνίδια όπως θέλουμε."

Για την συνέχεια: "Πρέπει να μείνουμε μαζί. Πρέπει να δείξουμε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι ποια ομάδα είμαστε. Ήταν απαράδεκτη η εμφάνισή μας για τον κόσμο, αλλά και για εμάς ως παίκτες. Είμαστε καλύτεροι παίκτες και είμαστε εδώ για ένα λόγο. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Έχουμε ακόμη, μπροστά μας, στόχους που οφείλουμε να επιτύχουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα ξεκινώντας από το ματς με τη Ρέαλ. Εγώ το έχω δει και παλιότερα. Το 2011, όταν το πήραμε, δεν παίζαμε καλά μέχρι να έρθει το φινάλε της σαιζόν.

Οφείλουμε να βελτιωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Ξέρουμε πως είμαστε καλύτεροι απ' αυτό που δείχνουμε. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε η ομάδα που θέλουν να βλέπουν. Να παίξουμε το μπάσκετ που αξίζει σε μία ομάδα με την ιστορία του Παναθηναϊκού και να είμαστε σε level πρωταθλητισμού.

Όπως είπα, έχουμε πρόβλημα στο πώς τελειώνουμε τα παιχνίδια εκτός έδρας. Είμαι κι εγώ μία από τις αιτίες. Είμαι ο πλέι μέικερ και δεν παίζω το μπάσκετ που πρέπει. Στο τέλος των παιχνιδιών, πρέπει να βγάζουμε σωστές επιθέσεις και να παίζουμε καλές άμυνες. Από τη στιγμή που είμαι ο πλέι μέικερ, ο αρχηγός και μπορώ να παίξω καλύτερα, πρέπει να βελτιωθώ και η ομάδα να κάνει το ίδιο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.