Απόλυτη μοιρασιά

Απόλυτα μοιρασμένη είναι η προϊστορία του Παναθηναϊκού με τις ρωσικές ομάδες στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να μετρούν 9 νίκες και 9 ήττες σε 18 παιχνίδια για τον θεσμό της Euroleague.


Από την σαιζόν 2001-02 και μετά, όταν δηλαδή η Euroleague απέκτησε αυτή την μορφή, ο Παναθηναϊκός έχει φιλοξενήσει 18 φορές ρώσικες ομάδες στο ΟΑΚΑ. Οι περισσότερες αναμετρήσεις έχουν γίνει -φυσικά- με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών έχουν φιλοξενηθεί και οι Ούνικς Καζάν, Δυναμό Μόσχας, Κίμκι και Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, την παραδοσιακή δύναμη της Ρωσίας, ο Παναθηναϊκός μετρά στην έδρα του 6 νίκες και 5 ήττες, με τις αναμετρήσεις αυτές να είναι παραδοσιακά δύσκολες. Η Ούνικς έχει φιλοξενηθεί μόλις μια φορά στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας μάλιστα το ροζ φύλλο αγώνος. Μία φορά έχει περάσει από την Αθήνα και η Δυναμό Μόσχας, με το τριφύλλι να κατακτά την νίκη.

Απέναντι στην Κίμκι, το τριφύλλι μετρά μια νίκη και μια ήττα σε δύο αγώνες, ενώ η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχει θετική στην έδρα των «πράσινων», μετρώντας δύο νίκες και μόλις μια ήττα! Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως η μία νίκη της Λοκομοτίβ ήρθε στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο, αφού ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί και δεν μπορούσε να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ.

Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός θέλει την νίκη απέναντι στην Ούνικς τόσο για να βελτιώσει την θέση του στην φετινή Euroleague, αλλά και για να βελτιώσει την προϊστορία του απέναντι στους Ρώσους, οι οποίοι παραδοσιακά τον δυσκολεύουν στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.