Πασκουάλ:''Να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε''

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκβαση του αγώνα, μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Οσφπ και αναφέρθηκε στα λάθη του τριφυλλιού και τις διαμαρτυρίες του Περάσοβιτς.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι και τη νίκη: "Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη νίκη. Ήταν σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Χάσαμε την πρώτη ευκαιρία να κλειδώσουμε το παιχνίδι στα τέλη της δεύτερης περιόδου. Ήμασταν μπροστά με 12, αλλά έκαναν 6-0 στο τέλος και μείωσαν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ περίεργο. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο και στην παράταση παίξαμε πολύ καλά, βάλαμε τα ελεύθερα σουτ και να νικήσουμε."

Για την διαφορά και αν παίζει ρόλο μετά από παράταση: "Πρώτα όταν ένα ματς πηγαίνει στην παράταση, η διαφορά είναι μηδενική. Δεύτερον, το σκορ ήταν 70-70 όταν πήγαμε στην παράταση. Εκείνη τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα αν θα μετράει η διαφορά, γιατί είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Στην Πόλη ήταν δύο παρατάσεις με το ίδιο σκορ. Γι’ αυτό παίξαμε με τη λογική να προστατεύσουμε τη διαφορά, αν και δεν ξέραμε ακριβώς αν μετρά η διαφορά ή όχι. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν η διαφορά στις παρατάσεις θα είναι κριτήριο ή όχι."

Για το επόμενο ντέρμπι με τον Οσφπ στο Σ.Ε.Φ.: "Σίγουρα τα ματς που έχουν προηγηθεί σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν και τα επόμενα. Είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσουμε τον Οσφπ προερχόμενοι από νίκη. Δεν είχε συμβεί το ίδιο στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο Καζάν είχαμε χάσει ένα παιχνίδι που ελέγχαμε. Αν φτάνεις να παίξεις ένα ματς και έχεις νικήσει στο προηγούμενο είναι πολύ σημαντικό.

Ο Οσφπ είναι πολύ ώριμη ομάδα που δεν κάνει λάθη. Είναι σαν όχημα που ρολάρει πολύ καιρό. Αν και ανεβοκατεβαίνει κόσμος, ο οδηγός είναι ο ίδιος. Εμείς είμαστε ένα όχημα που μόλις έχει μονταριστεί. Δείχνουμε όμως ότι βελτιωνόμαστε, έχουμε καλά διαστήματα που μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα. Παίζουμε με καρδιά και πάθος σχεδόν πάντα και πρέπει να τα συνδυάσουμε με ευφυΐα."

Για το αν μπορεί να πει τις… μάρκες των αυτοκινήτων Παναθηναϊκού και Οσφπ, βάσει της προηγούμενης ατάκας του: "Ήθελα να ας δώσω διαφορετική οπτική αλλά δεν θέλω να το συνεχίσω, γιατί δεν πληρώνομαι από αυτές τις μάρκες."

Για τις διαμαρτυρίες του Περάσοβιτς για τη διαιτησία και την εικόνα του Παναθηναϊκού: "Καταρχάς όλες οι ομάδες στην διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου. Δεν θα πρέπει να κάνουμε βεβιασμένα λάθη. Πολλές φορές βιαζόμαστε και στα τελευταία ματς κάνουμε πολλά λάθη. Με τη Φενέρ είχαμε μόνο 4 λάθη, αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια κάνουμε υπερβολικά λάθη.

Αυτό μας κάνει μεγάλο κακό απέναντι σε μια αθλητική ομάδα που είναι καλή στο τρανζίσιον. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε τα λάθη. Ήμασταν αρκετά καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα στο επιθετικό. Όχι μόνο σε σχέση με το ριμπάουντ, αλλά και με το σκορ μετά από ριμπάουντ. Τα λάθη ήταν πολλά και επηρέασαν το παιχνίδι."


Για το σερί έξι νικών του Οσφπ τους τελευταίους έξι μήνες: "Σίγουρα αν κοιτάξουμε τα έξι χρόνια δεν θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα Δεν μπορούμε να κοιτάμε τόσο προς τα πίσω, αλλά φέτος μας έχουν νικήσει τρεις φορές. Είμαστε σε μια κατάσταση που γνωρίζουμε που είμαστε και τι πρέπει να αλλάξουμε. Κάθε μέρα είμαστε καλύτεροι. Ελπίζουμε ότι αυτή τα τη φορά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από την αρχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.