Αρχίζουν να στοιχίζουν οι αδυναμίες του

Ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα σοκ από τον Π.Α.Ο.Κ. στην Πυλαία, που τον φέρνει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος σε ισοβαθμία με τον δικέφαλο του βορρά. Πλέον το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι, μπορεί να τα καταφέρει;Αυτό που γίνεται στις δύσκολες έδρες είναι ανεξήγητο. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν έχει κερδίσει απολύτως κανένα παιχνίδι σε δύσκολη έδρα κάτι που προκαλεί ανησυχία. Γιατί γίνεται όμως όλο αυτό; Ίσως το γεγονός ότι εκτός έδρας τα τρίποντα δε μπαίνουν να δυσκολεύει το έργο των "πράσινων".Στην αρχή της σεζόν οι διασυρμοί σε βάρος ισχυρών ομάδων διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Όταν έχεις 18 τρίποντα είναι λογικό. Όμως τέτοιους έξω πραγματικούς αριθμούς δε θα έχεις κάθε μέρα και πρέπει να μάθεις και "inside game". Αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει από τη στιγμή που Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης είναι εκτός κλίματος. Άλλος ψηλός να βγάλει το λάδι από τη φωτιά δεν υπάρχει και έτσι επιθετικές λύσεις δε υπάρχουν συγχρόνως. Ο Παναθηναϊκός άφησε τρύπες που τώρα αρχίζουν να φαίνονται. Όπως και στο ματς με τον Π.Α.Ο.Κ., τα τρίποντα δε μπήκαν, οι ψηλοί δε λειτούργησαν και η επιθετική συγκομιδή ήταν μόλις στους 54 πόντους. Ο Γιάνκοβιτς δεν έχει αντικαταστάτη, ο αλτικός  ψηλός απέτυχε (Ράιτ). Μήπως λοιπόν πρέπει να γίνουν 2 μεταγραφές; Γιατί αν συνεχιστεί αυτό το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που εν ολίγοις έγινε εξαιτίας των κενών σε κάποιες θέσεις, τότε το τραίνο για τα playoff της Euroleague ίσως χαθεί. 

Αφήνοντας την επίθεση ας περάσουμε στην άμυνα που είναι πολύ ασταθής. Καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο με τον Π.Α.Ο.Κ., πολύ άσχημη στη δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίρνει νίκες από την άμυνα του, η οποία τον έχει προδώσει αρκετές φορές μέχρι στιγμής. Παίκτες υπάρχουν να παίξουν άμυνα, η ενίσχυση στο "5" με έναν αμυντικου στυλ παίκτη θα φέρει ισορροπία στην ομάδα. Σενάρια ακούγονται, το τριφύλλι δε βιάζεται μιας και όποιος αποκτηθεί αυτή τη χρονική στιγμή θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο δεύτερο γύρο του Top-16. 

Αυτή η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να τις αξιοποιήσει όλες, έχει πολύ πολύ δουλειά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.