Εθνική = Παναθηναϊκός

Η κατάντια της Εθνικής μας ομάδας, που ηττάται πλέον ακόμα και από τα Νησιά Φερόε, συμβαδίζει απόλυτα με την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Στέφανος Αλαφάκης.


 Τόσα χρόνια όλη η «σαπίλα» που υπήρχε στο ποδόσφαιρό μας «κρυβόταν» κάτω από τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής. επιτυχίες που ήρθαν από παίκτες του Παναθηναϊκού !

Η πορεία της Εθνικής ομάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Παναθηναϊκό! Όταν οι συμμετοχές των πράσινων στην Εθνική ήταν αρκετές, τότε οι πορείες της Ελλάδας ήταν μεγάλες. Διαφορετικά... υπήρχε πρόβλημα. 

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα φέτος. 100 μέρες μετά την δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Εθνική μας γνώρισε ταπεινωτική ήττα με 0-1 από τα Νησιά Φερόε.

Πλέον μετρά μόλις 1 βαθμό σε 4 παιχνίδια (τα 3 μάλιστα εντός) και το όνειρο της συμμετοχής της στο Euro 2016 έχει πλέον σβήσει. Κι αυτό οφείλεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ότι δεν βρίσκονται στις κλήσεις της Εθνικής οι Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης και Κατσουράνης, που ήταν οι κορυφαίοι της Ελλάδας στις τελευταίες διοργανώσεις.

Από το Euro του 2004 και μετά η Ελλάδα μετρά πάμπολλες επιτυχίες, πάντα με πρωτοστάτες παίκτες του Παναθηναϊκού. Παίκτες που, αδιαμφισβήτητα με το αν μας άρεσαν ή όχι με την πράσινη φανέλα, οδήγησαν την Εθνική στις μεγαλύτερες επιτυχίες της!

Προσπαθήστε να εντοπίσετε τις διαφορές στις παρακάτω φωτογραφίες...
 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.